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DearPettyOffice J1$1TJ

This is in referenceto your applicationfor correctionof your navalrecordpursuantto the
provisionsof title 10 of the United StatesCode, section1552.

A three-memberpanelof the Board for Correctionof Naval Records,sitting in executive
session,consideredyour applicationon 20 May 1999. Your allegationsof errorand injustice
werereviewedin accordancewith administrativeregulationsand proceduresapplicableto the
proceedingsof this Board. Documentarymaterialconsideredby the Boardconsistedof your
application, togetherwith all materialsubmittedin supportthereof,your naval recordand
applicablestatutes,regulationsandpolicies. In addition, the Boardconsideredtheadvisory
opinion furnishedby theNavy PersonnelCommanddated6 August 1997, a copy of which is
attached,and your letter of 24 September1997 with enclosures.Finally, they consideredthe
letterof 14 July 1998 from theChief of NavalEducationandTraining to theSecretaryof the
Navy and theletter of 19 March 1999 from theDeputy AssistantSecretaryof theNavy
(PersonnelPrograms)to you, both concerningyour complaintof wrongsunderArticle 138,
Uniform Codeof Military Justice.

After carefuland conscientiousconsiderationof theentirerecord, theBoard found thatthe
evidencesubmittedwasinsufficient to establishtheexistenceof probablematerialerroror
injustice. In this connection,the Board substantiallyconcurredwith thecommentscontained
in theadvisory opinion. TheBoard wasunableto find you werethevictim of racial
discrimination. In view of the above,your applicationhasbeendenied. Thenamesand
votesof the membersof thepanelwill be furnishedupon request.

It is regrettedthat thecircumstancesof yourcasearesuchthat favorableactioncannotbe
taken. You areentitled to havetheBoard reconsiderits decisionupon submissionof new and
materialevidenceor othermatternot previouslyconsideredby theBoard. In this regard,it is
importantto keepin mind that a presumptionof regularityattachesto all official records.



Consequently,when applying for a correctionof an official naval record,the burdenis on the
applicantto demonstratethe existenceof probablematerialerror or injustice.

Enclosure

Sincerely,

W. DEAN PFEIFFER
ExecutiveDirector



DEPARTMENT OF THE NAVY
BUREAU OF NAVAL PERSONNEL
WASHINGTON. D.C. 20370-5000 IN REPLY REFER TO

MEMOR~\NDUMFOR EXECUTIVE DIRECTOR, BOARD FOR CORRECTIONOF NAVAL

RECORDS

Via: BUPERS/BCNRCoordinator (Pers-00XCB)

Subj: ~ USN,U~I~~

Ref: (a) BUPERSINST 1610.10

End: (1) BCNR File

1. Enclosure (1) is returned. We recommend denial of the
member’s request to change his performance report for the period
of 16 March to 31 August 1996.

2. Our comments:

a. During the reporting period the member was in a student
status at the command. In order to establish PMA for the member
to be eligible to participate in the upcoming advancement cycle,
a special report recommending the member for promotion under the
new evaluation system had to be prepared.

b. The report is a fully graded report, giving comments on
the member’s status and reason for the special report as required
by reference (a) , annex D, para D-9.d. Block 45 indicates member
is promotable. The promotion recommendation represents the
reporting senior’s appraisal of the member’s readiness for the
duties and responsibilities of the next higher paygrade. It is
not required to be consistent with other recommendations.

c. The member questions the assignment of 3.0 marks, feeling
his grade averages and performance warranted higher marks. The
contents of the report (marks and comments) are at the discretion
of the reporting senior; they are not routinely open to
challenge.

d. Even though the report may have not been referred to the
member for signature in a timely manner, this does not invalidate
the report. The member did sign the report on 23 September 1996,
indicating he desired to submit a statement to the report. A
statement from the member has not been received by Pers-322;
however, in accordance with annex 5, para S-8 of reference (a)
the member has two years from the ending date of the report to
submit a statement if he so desires.

e. The member does not prove the report to be unjust or in
error



Subj: STG2

3. We recommend retention ~ ‘~xer’i’rt as written.

~ead,USelect ion
Support Branch
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